Kassette

  • Sort by:
  • Vis flere filtre less filters

136 Søgeresultater

Kassette

Cykel Kassette / Tandhjul


Kassetten omtales også som tandhjul, eller krans, og er monteret på baghjulet. Kassetten udgør forbindelsen til dine hjul. Antallet af tænder på tandhjulene er afgørende for gearingen, eller hvor tungt eller hvor let trådet føles, sammen med klingerne på kranksættet. Flere tænder på tandhjulene bagpå betyder et lettere gear. Færre tænder betyder et tungere gear, eller en længere distance for hver pedalomdrejning.

På citybikes, racercykler og mountainbikes, findes der derfor forskellige gearinger og størrelser på kassetterne. Den primære faktor for at finde den rette kassette, er antallet af tandhjul eller gear, og skal matche kæden, kranksættet og gearskifterne. Der findes nu både 1, 7-, 8-, 9-, 10-, 11- og 12-speed.

For at være sikker på at din nye kassette passer, skal du vælge en der passer med dit gearsystem på din cykel.

Kan man montere kassetter fra Campagnolo på nav og hjul der er forberedt til Shimano og Sram? Nej det vil ikke fungere, da udformningen er forskellig. Det omvendte er heller ikke muligt. Sram har også en speciel montering på deres MTB kassetter hvor det mindste tandhjul er med 10 tænder. Disse er monteret på en speciel XD-body, som kun er kompatibelt med disse kassetter. Det er heller ikke alle hjul der findes til XD-systemet.