tubolito

Super-light bike tubes that exceed your expectations for durability and weight tuning

Cykeldele

En ny generation af cykelslanger lavet af højteknologisk elastomer
De to østrigske ingeniører Christian Lembach og Akos Kertesz kom med ideen om at revolutionere markedet for cykelslanger, mens de udviklede lette højteknologiske membraner til smartphone højttalere. Som lidenskabelige mountainbikere har de to Tubolito-grundlæggere oplevet ulemperne ved uforholdsmæssigt store butylslanger med en stor materialemængde, som kan udgøre omkring 40% af den samlede dækvægt. Ved hjælp af en nyudviklet produktionsproces kunne de overføre teknologien fra den lette termoplastiske elastomer fra mobiltelefonens højttalere til trykbestandige cykelslanger. Succesfulde tests viser denne innovative teori for at udvikle specielt lette men meget robuste cykelslanger der passer perfekt ind i enhver baglomme som et pålideligt alternativ til standardslanger.

Et seriøst alternativ til tubeless systemer
Det ’unge’ firma Tubolito fra Østrig har udelukkende specialiseret sig i produktion af ultralette slanger. Afhængigt af deres størrelse er Tubolito slanger op til 80% lettere end de konventionelle standard butylslanger. Pionererne fra Wien fokuserer primært på udviklingen af lette og robuste cykelslanger til mountainbikes, som erstatning for gummislanger eller til brug sammen med tubeless dæk. Der er ingen samlinger i slangerne, og den teknologi Tubos produkter reducerer ikke kun risikoen for sprængning, men giver også høj beskyttelse mod punkteringer selv ved lavt dæktryk. I forhold til en tidskrævende omdannelse af en fælg til et tubeless system for vægt- og punkteringsrisikoreduktion, er det nemt at skifte om til en let Tuboslange, der kan repareres. Dette gøres i en håndevending!

Forbedrer din ydeevne på vejen
Lette Tubo slanger er ikke kun tilgængelige for mountainbikes, fatbikes og e-cykler med brede dæk, men der findes også som landevejsdæk med lav rullemodstand. Slangerne til landevejscykler giver en god præstation, da de ikke kun giver dig en lavere vægt, men også sikrer reduceret friktion mellem slange og dæk, da det glatte elastomermateriale passer perfekt til de respektive dækstørrelser. I din lomme udgør den orange slange næsten ingen vægtforskel. Du kan endda fjerne ventilen fra S-Tubo og landevejsversionen for at få en endnu mindre pakke i lommen. Flere modeller og størrelser er på vej for et endnu større udvalg!