ENDURA

Robust cycling clothing from Scotland

Beklædning

  • Sort by:
  • Vis flere filtre less filters

96 Søgeresultater

ENDURA LTD blev grundlagt i Edinburgh, Scotland i 1992 af en cykelentusiast (Jim McFarlane) efter et 14 måneders langt ophold i Sydney. Mens Jim boede i Australien deltog han som cykelrytter i team-triathlon konkurrencer. Ved et af disse arrangementer fik han sit tøj stjålet, og blev derfor nødt til at lede efter et komplet nyt outfit. Til sin store skuffelse fandt han ud af hvor svært det var, og besluttede at når han kom tilbage til Skotland ville han selv i gang med at producere cykeltøj der var fokuseret på funktion og holdbarhed. Der skulle ikke skæres hjørner på materialevalget eller konstruktionen, og det er stadig den dag i dag en holdning der gennemsyrer ENDURA.

Firmaet arbejdede oprindeligt med leverandører fra Skotland om at levere cykeltøj, men det stod hurtigt klart at det traditionelle producenter ikke havde den nødvendige viden og udstyr til at producere teknisk cykeltøj, og derfor begyndte ENDURA i 1993 selv fremstille sine egne materialer. Frem til i dag har egenproduktionen af teknisk cykeltøj blot øget år for år.

ENDURA's første varer var MT500 serien af shorts, tights og trøjer, der blev lanceret samtidig med at mountainbiking eksploderede i udbredelse. Produkterne var en succes med det samme, og blev næsten fra den ene dag til den anden det foretrukne mærke blandt mountainbikerer i England.

Siden starten er ENDURA vokset til nu at være det største Engelske mærke indenfor cykeltøj, og har udviddet med distributører i hele Europa, Rusland, Sydafrika, Australien, Canada og fjernøsten, med en produktlinje der omfatter tøj til MTB, landevej og hverdagscykling.